Mitt-Norsk Turrenncup

MIDT-NORSK TURRENNCUP 2015

Fem av de største turrennene i Midt-Norge lanserer nå Midt-Norsk Turrenncup. Målet er å øke interessen for turrenn i Trøndelag. I denne cupen er deltakelse det viktigste, ikke sluttider og plasseringer. Alle som fullfører minst tre av de fem rennene er med i trekningen om pengepremier.

De tradisjonsrike turrennene Markatrimmen, Marka Rundt, Rensfjellrennet, Storlirennet og Flyktningerennet inngår i cupen som strekker seg fra starten av februar til slutten av mars. – Vi håper med dette samarbeidet at flere får øynene opp for de fine arrangementene vi har i regionen, sier initiativtaker Alf Roar Slind fra Rensfjellrennet.

Påmelding gjøres som før for hvert enkelt renn på rennenes respektive hjemmesider. Det kåres vinnere og premieres på vanlig måte, og i tillegg kommer altså uttrekkspremiene for cupen.

Alle fem renn har forholdsvis beskjedne markedsføringsbudsjett. Ved å samarbeide vil de mer effektivt nå ut med informasjon om alle renn til potensielle deltakere.

– Hver for oss har vi samlet erfaringer og bygget opp god arrangementskompetanse. Nå ønsker vi å lære av hverandre for å utvikle oss videre, sier Ingeborg Treu Røe i Marka Rundt.

Langrenn er populært som aldri før og mange har oppdaget helsegevinsten ved å gå på ski. Det å ha et turrenn å trene mot kan være motiverende. Line Selnes i Trondhjems Skiklub (arrangør av Markatrimmen) bekrefter at de har en økende pågang av folk som vil gå skikurs. – Vårt inntrykk er dessuten at mange har «sitt» turrenn som de deltar i. Med denne cupen håper vi å inspirere folk til å delta i flere renn i løpet av vinteren.

Flyktningerennet fra Nordli til Gäddede har tradisjonelt sett vært et renn for nord-trøndere. – Med oppmerksomheten rundt Midt-Norsk Turrenncup tror vi flere skiglade mosjonister i Sør-Trøndelag også vil finne veien til Lierne, sier Eva Westum Kveli i Flyktningerennet.

Fire av de fem rennene går i klassisk stil, mens Storlirennet skiller seg ut som det eneste i friteknikk. – Vi har en sterk familieprofil i vårt arrangement og ser at særlig yngre løpere gjerne vil skøyte. Kanskje vil turrenncupen også få flere voksne til å tørre å hive seg med i et skøyterenn, tror Storlirennets leder Mary Ann Myhre.

Det første året har vi ikke andre ambisjoner enn å drive felles markedsføring og å lære av hverandre. Slik mener vi kvaliteten på hvert enkelt renn vil bli høyere. På sikt satser vi på å legge mer innhold inn i cupen og vi har stor tro på at vi alle vil kunne få økt oppslutning om våre renn med dette samarbeidet, avslutter Alf Roar Slind.

For mer informasjon om Midt-Norsk Turrenncup, ta kontakt med Alf Roar Slind, telefon 951 41 106.

Dette er arrangementene i Midt-Norsk Turrenncup 2015
Dato              Rennets navn                                 Sted                     Arrangør                                                         Distanse
7. februar      Markatrimmen                             Trondheim        Trondhjems Skiklub                                      20/ 40 km klassisk
www.markatrimmen.no
Kontaktperson Line Selnes, 922 13 993
15. februar     Marka Rundt                               Trondheim          NTNUI                                                           40 km klassisk
www.markarundt.no
Kontaktperson Ingeborg Treu Røe, 926 88 472
14. mars         Rensfjellrennet                           StørenSelbu        Støren SportsklubbVikvarvet Idrettslag   58 km klassisk
www.rensfjellrennet.no
Kontaktperson Alf Roar Slind, 951 41 106

22. mars         Storlirennet                                 StorlienMeråker  IL Varden                                                       36 km friteknikk
www.storlirennet.no
Kontaktperson Mary Ann Myhre, 974 80 922
28.-29. mars Flyktningerennet                       Nordli/Gäddede    Lierne Idrettslag Gäddede Sportsklubb    18/ 44 km klassisk
www.flyktningerennet.no
Kontaktperson Eva Westum Kveli, 907 74 126