Flyktingloppet 2023 – Vinnare Söndag

Vinnare av 71:a flyktingloppet 2023 Söndag: Starten gick från Nordli, något uppskjuten pga kyla(!), kl 12:00.
Dagens vinnare, Emil Persson, kunde inte följa Ole Jørgen Bruvoll, Amund Riege, Axel Jutterström och Herman Paus upp till Kvelifjellet. Här var Emil över 50 sekunder efter tätgruppen. På Torpet strax före stigningen upp till Muruhatten hade Emil Persson verkligen ätit upp hela ledningen, och fortsatte i samma tempo uppför backen. Det var en sprintmatch på Gäddede skidstadion mellan Riege, Paus och Persson där Emil Persson visade sig vara den starkaste löparen idag. I damklassen var Ida Dahl snabbast för dagen, tätt följd av Emilie Fleten. Här ledde Fleten upp mot minuten när hon passerade Kvelifjellet, men detta tog Dahl upp igen på vallfria skidor fram till Spurtprisen på Nymyran.

Flyktingloppet gratulerar vinnarna!

Kranspöyk Daniel Estil Brussach og Ida Dahl

Kransflicka Tina Bengtsson og Emil Persson