Vallatips inför helgen

Lørdag:

Stort sett plussgrader hele dagen og i løypa. HF-glider for -1 til +3 – hvit maraton anbefales. Pulver for -1 til +3 – FC8X anbefales. CH8 som fluorfritt alternativ. Feste blir nok utfordrende, men et klister for gjeldende temperaturer bør brukes – universal + noe rødt. Zeroski og felleski vil være ypperlige alternativer. En god del nedbør har kommet og vil komme, og det meste som snø litt høyere i terrenget.
Søndag:
Etter yr.no så skal det være mellom -1 og -3 langs løypa. Per nå ser det ut som det vil være mye nysnø og god bris i ryggen. Samme glider og pulver som lørdag anbefales, men det finnes selvsagt glider og pulver fra andre enn Swix – men tolk dette utifra angitte temperaturer. Feste ville jeg gått for en tørrgrunn med f.eks. sprayklister/VG30 brent/grønn spesial brent. Dagens feste bør legges ved ankomst, men festevoks mot 0 grader må man nok regne med. Husk gode ski hele veien er vanskelig å få til. Store deler av løypa går høyere i terrenget. Ingen ting er testet da ikke vær eller føre har vært sammenlignbart.
God tur!