Pressemelding nr 1/23

Flyktningerennet 24.-26. mars 2023

 

Pressemelding nr 1/23

Lederne av verdenscup langløp, Visma Ski Classics, kommer til årets Flyktningerenn, men spesielt Emil Persson får hard konkurranse.

Det er nå i overkant av to uker til det 71. Flyktningerennet mellom Nordli i Norge og Gäddede i Sverige, og påmeldingsfristen går ut om en uke. Etter to år med Korona-stenging, ble 70-års jubileet gjennomført i 2022 med knappe 1000 deltagere.

Arrangementet kolliderer med avslutningshelga for årets verdenscup i Lahti samme helg, men langløpsverdenscupen har frihelg. Som Challengers-arrangør er det poeng å hente også i Flyktningerennet.

Ida Dahl, Team Engcon, som leder dameklassen er allerede påmeldt Flyktningerennet og flere damer er i tenkeboksen.

I herreklassen leder Emil Persson, Team 157 Ski Team, herreklassen og han er også påmeldt årets Flyktningerenn. Persson vant årets Vasalopp. Han får hard konkurranse av bl.a. Max Novak, Team Aker Dehlie, og Kasper Stadås, Team Ragde Charge, som ligger på h.h.v. andre- og fjerdeplass sammenlagt. Men også vinneren av Flyktningerennet 2019 Oskar Kardin, Team Ragne Charge, som ligger på 11.plass sammenlagt blir en sterk utfordrer til formsterke Persson 26.mars. Han ble for øvrig nr 7 i årets Vasalopp. Stadås ble nr 2 og Novak nr 9 i Varaloppet

Arrangører venter flere spennende påmeldinger før påmeldingsfristen går ut 19.mars.

Det er således en fin anledning for andre gode skiløpere fra Norge og Sverige å prøve seg mot verdenseliten i årets verdenscup langløp under årets Flyktningerenn mellom Nordli og Gäddede i år.

For alle de andre kan arrangøren igjen lokke med trekking på en snøscooter blant løperne fram mot 75-årsjubileet, som trekkes i 2027.

Ny pressemelding kommer torsdag 16. mars 2023.

For Flyktningerennet SA

Karl Audun Fagerli

Pressekontakt 2023

0047-950 59116